1 november, 2017

Press

Hackathon “Kholmhack100” överträffade alla förväntningar!

Kholmhack100 genomfördes under intensiva 24 timmar den 30-31/10.

Ett 20-tal deltagare från gymnasie- och högskola och från småföretag samlades på Katrineholms Tekniska College under höstlovet för att utveckla digitala tjänster med professionella handledare från lokala företag under ett Hackathon.

De delades in i 6 team som valde idé att utveckla från de 15-tal idéer/behov som lämnats in av företag, personer och organisationer, eller utveckla en egen idé.

Teamen kunde när eventet avslutades presentera mockups/prototyper av en svamp och bär-app, ett kundlojalitetssystem för Matpiraten, en samverkans-app för industriföretagen, en aktivitetsmotiverande app som bidrar till den globala vattenutmaningen, en natur-app för ätbara växter och ett budgivningssystem.

“Allt från deltagarnas kunskaper till de resultat som presenterades har klart överträffat våra förväntningar! De verkar också ha haft mycket roligt under eventet, och de har förstås lärt sig massor, både av varandra och av proffsen som var på plats”, säger Marie Gillstam, projektledare för Kholmhack100.

Vidare menar Marie att elever som deltog kommer att ha stora fördelar då de söker jobb med detta på sitt CV, eller om de utveckla egna idéer i framtiden.

Företagen Wehunt, Byggvarulistan och HC Business Software sponsrade Kholmhack100 i form av handledning under eventet. De var eniga om att både deltagarnas programmeringskunskaper, drivkraft och resultat överträffade deras förväntningar med råge. “Jag tror alla elever som deltog skulle kunna platsa hos oss framöver. De är välkomna att höra av sig för allt från praktikplatser och att använda oss som referenser till framtida anställningar”, säger Patrik Dahlén, programmerare och CIO på Byggvarulistan AB, något som även Henrik von Heland på HC Business Software och Theodor Storm på WeHunt skriver under på.

Elever som deltog var också mycket nöjda, en av dem sa glatt “det här måste vi göra fler gånger, helst två gånger per år!”

Khomhack avslutades med pitchar inför jury som bestod av Lennart Larsson från Sörmlands Sparbank, Ahmad Eid från Be Good AB, Geza Simon och Carina Lloyd från Katrineholms kommun.

Juryn utsåg tre vinnare i kategorierna Bästa team, Bästa pitch och Bästa prestation som alla fick en prispeng om 5000 kr per team:

 

Vinnarna:

 

Bästa prestation

Team Piraterna – Projekt: Kundlojalitetssystem för Matpiraten

Amanda Ramstedt, från företaget Ramplay

John Ramstedt, från företaget Ramplay

Mimmi Weng, elev åk 2 Teknikprogrammet Katrineholms Tekniska College

 

Bästa Team

Team Vinnarna – Projekt: Svamp- och bärapplikation

Gustav Cosmo, från företaget Aux Studio

Linus Lilja, från företaget Wehunt

Anton Medberg, elev åk 2 Teknikprogrammet Katrineholms Tekniska College

 

Bästa pitch

Team/projekt Move for Water (en aktivitetsmotiverande app som bidrar till den globala vattenutmaningen)

Johanna Pettersson, elev åk 1 Teknikprogrammet Katrineholms Tekniska College

Emily Fong, elev åk 1 Teknikprogrammet Katrineholms Tekniska College

 

Kontaktpersoner för mer information om Kholmhack100:

 

Projektledare Marie Gillstam, marie@katec.se, 070 5955716

Handledare

Patrik Dahlén, patrik@pdc.se, 070 3200226

Henrik von Heland, henrik@hcbusinesssoftware.com, 076 1899487

Theodor Storm, theodor.storm@wehunt.se, 073 3910081

 

Om Kholmhack100

http://kholmhack100.dinidekfv.se

Kholmhack100 är ett samarbete mellan Innovationsnoderna i Sörmland och arrangeras av Innovationsnod KFV/KATEC, Katrineholms Entreprenörscentrum AB på uppdrag av Regionförbundet Sörmland och Katrineholms Kommun och med finansiering och sponsring från Tillväxtverket, Katrineholms Kommun, Sörmlands Sparbank, Byggvarulistan AB, Wehunt AB och HC Business Software AB .Lokaler sponsras av Katrineholms Tekniska College.

Mål och syfte med Kholmhack 100 är att Höja kunskapen inom digitalisering i etablerat näringsliv, påvisa för unga att det finns en digital bransch att utvecklas i och att digitala verksamhetsnära tjänster utvecklas som företag och organisationer, stora som små, skulle ha användning för.